Acquia Support team testing Skip to main content
Logo print

Valaisinuudistuksella energiansäästöä K-Citymarket Nummelaan | Legrand Finland

Valaisinuudistuksella energiansäästöä K-Citymarket Nummelaan

Referenssit 27/01/2022

K-Citymarket Nummelaan toteutettiin valaisinuudistus. Myymälän vanha valaistus päivitettiin energiansäästöhankkeena moderniksi. Koko K-Citymarketin valaistus uusittiin tehokkailla Ensto Formi-myymälävalaisimilla.


K-Citymarket Nummelaan toteutettiin valaisinuudistus. Myymälän vanha valaistus päivitettiin energiansäästöhankkeena moderniksi. Koko K-Citymarketin valaistus uusittiin tehokkailla Ensto Formi -myymälävalaisimilla.

K-Citymarket Nummelan myymälä- ja taustatilojen yleisvalaistus uusittiin energiatehokkailla Formi-myymälävalaisimilla. Tiensä päähän tulleet loisteputket päivitettiin moderniin ja energiatehokkaaseen LED-valaistukseen DALI-ohjauksella. Myymälöiden sähköurakoihin erikoistunut sähköasennusliike Econel Oy toteutti kohteen valaisinurakan. Econelin projektivastaava Edgar Kekkonen kertoo valaisinuudistuksen sujuneen hyvin:

- Yleisesti alalla vallitseva komponenttipula ei vaikuttanut toimituksiin, vaan Formi-valaisimet saatiin ajallaan paikalleen. Valon sävy ja laatu on nyt parempi myymälätilassa ja Dali-ohjauksella valaisinten valotehoa säädetään energiatehokkaasti tilakäytön mukaan. Hedelmä ja vihannesosastolla valaistustaso on noin 5 % ja alue on valaistu pääosin kohdevalaistuksella – tilojen tai konseptien muuttuessa valoa saadaan lisää ohjelmallisin muutoksin. Myymälään on ajastettu myös siivousvalo, eli ennen kuin myymälä aukeaa, valaistus on riittävällä tasolla siivoukseen, ja aukioloaikana myymälä on valaistu (500 – 1000lx valotehokkuudella) tämänhetkisen myymäläkonseptin mukaisesti, Kekkonen toteaa. 

Tehokas myymäläoptimoitu Ensto Formi 

K-Citymarket Nummelaa valaisee nyt 400 tehokasta Formi-valaisinta. Formi on myymäläoptimoitu valaisin varustettuna erinomaisilla valoteknisillä ominaisuuksilla. Valaisin on nopea ja helppo asentaa innovatiivisen asennusratkaisun ja kevyen runkorakenteen ansiosta. Ensto Building Systemsiltä aluepäällikkö Jari Topra kertoo saaneensa hyvää palautetta valaisinuudistuksesta ja kuvailee miten Formi valikoitui kohteeseen:

-  Ensto Formi tarjoaa pitkäikäisen ja teknisesti erittäin toimivan valaistusratkaisun myymälöihin. Lisäksi valaisin sopi suoraan mitoiltaan K-Citymarket Nummelan olemassa oleviin ripustuskiskoihin, Topra summaa. 

  • Formi on energiatehokas LED-valaisin, parhaimmillaan myymälöissä
  • Taipuu moneen, räätälöitävissä projektin tarpeisiin
  • Nopea asentaa

K-Citymarket Nummela oli valaisinuudistuksen ajan avoinna asiakkaille. Ison myymäläntilan valaisinasennukset hoituivat nopeasti ja tehokkaasti yöllä, Kekkonen sanoo:

- Säilytystiloja valaisimille on rajallisesti, joten valaisimet toimitettiin neljässä eri erässä. Tavaran toimitukset hoidettiin Ensto Building Systemsiltä jämptisti ajallaan, joten valaisimia oli aina riittävästi seuraavan yön asennuksia varten.

- Asentajilta tuli erinomaista palautetta Formista. Valaisimet tulivat tehtaalta pistoliittimellä varustettuna, joten asennus sujui nopeasti aiheuttamatta myymälään isompaa häiriötä. Pistoliitinjärjestelmää käytettäessä muokattavuus on helppoa, kun lisäykset tai siirrot onnistuvat käyttäen pikaliittimiä. Ensto valaisinten asennettavuus on aina hyvä. Sinne minne toimiva tuote halutaan, sinne valitaan Ensto, Kekkonen toteaa.

 

Tilaaja: Kesko
Kohde:
 K-Citymarket Vihti Nummela
Sähköurakointi Econel Oy
Ensto-valaisinvalikoima, tutustu Formiin

05th July 2024/08July2024