Skip to main content
Logo print

Kouluvalaistus | Legrand Finland

Ensto-valaistusratkaisut kouluympäristöön

Kouluympäristön valaistuksella on merkittävä rooli vireyteen, oppimiseen ja viihtyisyyteen. Valaistuksen laatu ja määrä vaikuttavat suoraan myös oppimistuloksiin. Hyvä valaistus kouluympäristössä on tasaista ja neutraalia, se virkistää, auttaa keskittymään, eikä rasita silmiä.


Ensto-valaisinvalikoimasta löydät sopivat ratkaisut kaikkiin kouluympäristön tiloihin, sekä sisälle että ulos. Niissä on huomioitu eri tilojen tarpeet, mm. häikäisynesto ja käyttömukavuus erityisesti näyttö- ja tablettityöskentelyyn. Valaisinvalinnoilla voit vaikuttaa eri tilojen arkkitehtuuriin ja käytännön toimivuuteen.

Älykkäällä valaistuksen ohjauksella mahdollistetaan optimaalinen energiatehokkuus ja samalla tarpeiden mukainen valaistus eri tilanteita varten. Suosittelemme helppokäyttöisiä ja automaattisia Ensto- anturiohjausratkaisuja yhdistettynä painikeohjaukseen, jotta valaistus palvelee mahdollisimman hyvin eri käyttäjiä. Tutustu alla Ensto-valaistusratkaisuihin. Kaikkiin kysymyksiisi saat vastauksen Legrandin asiantuntijoilta!

Kokonaisratkaisun suunnittelu

Kolme nuorta kaupungilla

Ensto-valaisimet

Ensto-valaisinvalikoimasta löydät soveltuvat tuotteet kaikkiin kouluympäristön sisä- ja ulkotiloihin. Ensto- valaisimet ovat yhteensopivia eri asennus- ja kytkentätapoihin sekä ohjausjärjestelmiin.

EnstoNet tuotekuva

EnstoNet

EnstoNet-pistoliitinjärjestelmä nopeuttaa kaapelointi- ja asennustyötä sekä mahdollistaa valaistuksen erinomaisen muuntojoustavuuden ja nopean huollettavuuden.

Älykäs valaistus luokkahuoneessa

Älykäs valaistuksen ohjaus

Älykkäällä Ensto-valaistuksen ohjauksella mahdollistetaan optimaalinen energiankulutus sekä käyttäjäkeskeinen valaistus. Läsnäolo + päivänvalo-ohjaus yhdistettynä painikeohjaukseen on paras valaistusratkaisu koulujen eri tiloihin.

Ihmisiä kirjastossa

Suunnittelijan tuki


Tilojen valaistussuunnittelua ohjaa syksyllä 2021 päivitetty Sisätyöpaikkojen valaistustandardi EN12464-1. Siitä löytyy yleiset ohjeet valaistuksen suunnittelun kriteereistä ja vaatimustaulukot eri tiloja/tehtäviä varten suunniteltavasta valaistuksesta. Standardi on hankittavissa esim. Suomen Standardoimisliitto SFS ry:n verkkokaupasta.

Me Enstolla käytämme päivittäin standardia suunnittelupalvelussamme, jota voit hyödyntää veloituksetta oman suunnitteluprojektisi tukena!

Päiväkotikoulun käytävä

Moderni valaistus päiväkotikouluun


Referenssi

Pontuksen päiväkotikoulu Lappeenrannassa on uudenlainen oppimisympäristö, jossa eri-ikäiset lapset opiskelevat avoimissa muunneltavissa työtiloissa. Valaisimiksi valittiin Ensto Diana Flat LED - moduulivalaisimet valaisemaan päiväkotikoulun työskentelytiloja ja käytäviä. Tutustu Pontuksen päiväkotikoulun valaistukseen!

Moderni kirjaston käytävä

Laadukkaat valaistusratkaisut kouluihin


Modernit ja muunneltavat koulun sisä- ja ulkotilat ja niiden käyttötarpeet asettavat omat vaatimuksensa tehokkaalle valaistukselle. Valikoimastamme löytyy sopivat Ensto-valaisimet erilaisiin oppimisympäristöihin energiatehokkuus ja optiset ratkaisut huomioiden. Voimme auttaa koko valaistusjärjestelmän suunnittelussa ja sopivien tuotteiden valinnassa.

Kysy lisätietoja Ensto-valaisimista myynnistämme.