Skip to main content
Logo print

Kotelon valinta | Legrand Finland

Kotelot

Kotelon valinta

Tarjoamme laadukkaita kotelointiratkaisuja ja teollisuuskomponentteja vaativimpiin ympäristöihin. Olemme luotettava ja joustava kumppani. Meillä on erittäin ammattitaitoinen henkilöstö ja innovatiivinen suunnitteluosasto, sekä vahvaa asiantuntemusta lukuisista eri sovelluksista ja raaka-aineista. Se tekee meistä todellisia alan ammattilaisia. Voit luottaa taitoihimme, aina yhtä korkeaan laatuumme ja taloudelliseen vakauteemme.


Kotelon valinta

Oikeanlaisen Ensto-kotelon valinta


Ensto-koteloa valittaessa on tunnettava siihen asennettavien laitteiden toimintaperiaatteet sekä kotelon sijoituspaikka. Näiden tietojen avulla voidaan määrittää tarvittavat kotelon ominaisuudet oikein. Ensto- kotelon valinnassa mittojen lisäksi huomioitavia seikkoja ovat mm.:

  • materiaali
  • kotelointiluokka ja iskunkesto
  • paloluokitus
  • sertifikaatit
Kotelomateriaali

Ensto-koteloiden materiaali

Käytämme Ensto-koteloissa korkealuokkaisia, maailman johtavien materiaalitoimittajien materiaaleja. Oikeat materiaalit varmistavat asennettujen laitteiden ja käyttäjien turvallisuuden sekä vähentävät merkittävästi laitteiden toimintahäiriöistä aiheutuvia tarpeettomia kustannuksia. Ensto-kotelon huoltotarve on sidoksissa käytettyyn materiaaliin.

Ensto Cubo -vakiokotelot

Ensto Cubo -vakiokotelomme on valmistettu seuraavista materiaaleista:

  • Kestomuovit (ABS ja polykarbonaatti)
  • Polyesteri
  • Alumiini

Asiakaskohtaiset kotelointiratkaisut

Meillä on hyvä tietämys laajasta valikoimasta eri materiaaleja. Asiakaskohtaisten Ensto- kotelointiratkaisujen sekä teollisten kuoriratkaisujen materiaalivalinnat tehdään aina yhdessä asiakkaan kanssa. Tämä varmistaa, optimaaliset ratkaisut niin ratkaisujen valmistuskelpoisuuden kuin teknisen suorituskyvyn osalta.

Ensto-koteloiden tiivisteet

Käytämme kestomuovi-, polyester- ja alumiinikoteloissamme ruiskutettuja, saumattomia polyuretaanitiivisteitä, jotka takaavat korkean suojausluokan. Vaihtoehtoinen tiivistemateriaali on silikoni. Eri tiivistemateriaalien käyttölämpötilat ovat:

  • Polyuretaani: -40 °C... +80 °C
  • Kloropreeni (CR): -40 °C... +110 °C
  • Silikoni: -50 °C... +150 °C
Kotelon mitat

Ensto-koteloiden mitat

Laitteiston minimi- ja/tai maksimimitat määrittävät käytettävän kotelon koon. Kokoa valitessasi ota huomioon laitteistoon mahdollisesti myöhemmin lisättävät komponentit. Jos tämä on todennäköistä, varmista, että kotelon koko riittää lisäyksille.

Vakiokoteloistamme on saatavilla useita kokoja. Lisäksi voimme luoda asiakkaan toivomien mittojen mukaisia ratkaisuja.

Kotelointiluokka

Kotelointiluokka

Kotelointiluokka on tärkeä koteloihin liittyvä määre. Se määritellään kalustamattomalle kotelolle, ja se on koko ajan pyrittävä pitämään samalla tasolla kotelon asennuksen ja kalustuksen yhteydessä. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi holkkitiivisteiden IP-koodin tulee olla sama tai korkeampi kuin kotelon IP-koodin. 

IP-koodi (Eurooppalainen standardi EN 60529)

Ensto Cubo -kotelot on suunniteltu vaativiin olosuhteisiin. Niiden IP-koodit ulottuvat IP55-koodista aina IP67-koodiin. Olemme myös valmistaneet asiakaskohtaisia ratkaisuja IP69K-koodilla. Nämä sovellukset ovat pölytiiviitä ja kestävät korkeapaine- ja kuumavesipuhdistusta.

IK-koodi (Eurooppalainen standardi EN 62262)

Ensto-kestomuovikoteloiden IK-koodit vaihtelevat IK06-10 välillä.

Ympäristöluokitus UL 50 E

Ensto-kotelot on testattu yhdysvaltalaisen ympäristöluokituksen UL:n mukaisesti. Ympäristötyyppiluokitus tunnetaan myös nimellä NEMA-luokitus. Lisätietoja saat UL:n verkkosivuilta osoitteessa www.ul.com.

Paloluokka

Ensto-koteloiden paloluokat

Paloluokka määritellään sen perusteella, kuinka helposti materiaali palaa tai syttyy aiheuttaen tulipalon. Kotelon paloluokkaa koskevat vaatimukset riippuvat siitä, mihin tarkoitukseen koteloa käytetään. Paloluokalla viitataan muiden materiaalien kuin metallin tai keramiikan kykyyn vastustaa syttymistä ja palamista. Underwriters Laboratories (UL) on testannut Ensto-koteloiden paloluokat.

Useimmat polykarbonaattikoteloistamme on testattu UL 746C:n mukaisesti ja ne ovat läpäisseet vaativan viiden tuuman liekkitestin. Polykarbonaattikoteloidemme raaka-aineen paloluokka on UL 94 V-2 / 5VA ja ABS-koteloidemme UL 94 HB.

Ensto-muovikotelot täyttävät myös standardin IEC 60695-2-11 mukaisen hehkulankakokeen. Katso Ensto Cubo -sarjan tekniset tiedot taulukosta.

Sertifikaatit

Sertifioidut Ensto-kotelot

Ensto Cubo -kotelot on sertifioitu standardin EN 62208 mukaisesti (SGS Fimko). Useimmat polykarbonaatti- koteloistamme ovat lisäksi UL- ja cUL -listattuja (Underwriters Laboratories, File # E 189312). Meillä on myös GOST R-hyväksyntä Venäjälle myytäville koteloille. Useilla Ensto-koteloilla on lisäksi merenkulkusovelluksille tarkoitettu Germanischer Lloyd -sertifikaatti.