Skip to main content
Logo print

Asiakaskohtaiset kotelot | Legrand Finland

Kotelot

Teollisuusratkaisut vaativiin olosuhteisiin

Tarjoamme laadukkaita Ensto-kotelointiratkaisuja ja Ensto-teollisuuskomponentteja vaativimpiin ympäristöihin. Olemme luotettava ja joustava kumppani. Meillä on erittäin ammattitaitoinen henkilöstö ja innovatiivinen suunnitteluosasto sekä vahvaa asiantuntemusta lukuisista eri sovelluksista ja raaka-aineista, muovit ja metallit mukaan lukien. Kaikki tämä tekee meistä todellisia alan ammattilaisia. Voit luottaa taitoihimme, aina yhtä korkeaan laatuumme ja taloudelliseen vakauteemme.


Kotelon kustomointi

Ensto-ratkaisut on kehitetty vaativiin teollisuusympäristöihin, joissa edellytetään tehokasta suojausta ja äärimmäistä kestävyyttä. Tarjoamme laadukkaiden Ensto-vakiokoteloiden lisäksi asiakaskohtaisia kotelointiratkaisuja. Teollisuuskomponenttien valikoimamme kattaa maailman johtavien laitevalmistajien käyttämät liittimet, kytkimet, varokepesät ja liitäntärasiat.

Olemme lähes 60 vuoden kokemuksella sähköteollisuuden ratkaisujen ammattilainen. Ensto-ratkaisut on suunniteltu ja testattu soveltumaan moniin erilaisiin käyttökohteisiin ja vaativiinkin ympäristöihin. Ratkaisumme täyttävät alan tiukimmatkin laatu- ja käyttövaatimukset.

Suunnittelupalvelu

Suunnittelupalvelut juuri sinun tarpeisiisi


Innovatiiviset asiantuntijamme auttavat mielellään suunnitteluosastoasi juuri sinun tarpeisiisi soveltuvien, kustannustehokkaiden Ensto-kotelointiratkaisujen hankinnassa. Näin voit säästää resurssejasi
ja optimoida prosessejasi.

Kaikki Ensto-kotelot ja komponentit täyttävät korkeimmat kansainväliset laatustandardit. Todistetun
tehokkuutemme ja sertifioidun laatumme perustana ovat hyvin varustetut omat laboratoriomme sekä sertifiointitestauksissa käyttämämme tunnetut ulkoiset laboratoriot.

Mitä tarvitset?

Kustannustehokkaat ratkaisut
Legrand-asiantuntijat auttavat sinua hankkimaan ja suunnittelemaan turvallisempia ja
kustannustehokkaampia Ensto-ratkaisuja, jotka on mukautettu erityisesti sinun tarpeisiisi.

 

Asiakaskohtaiset ratkaisut
Kokenut suunnittelutiimimme auttaa tuotesuunnittelijoitasi tekemään koteloita juuri sinun tarpeisiisi. Osaamisemme kattaa mm. sujuvan teknisen dokumentoinnin, 3D-mallinnuksen ja nopean prototyyppien valmistuksen.

 

Luotettava toiminta
Meillä on vankka asiantuntemus käyttämistämme materiaaleista, joten voimme tarjota loppuasiakkaille erittäin luotettavia ratkaisuja. Valitsemme materiaalit aina yhdessä asiakkaan kanssa, mikä takaa Ensto-tuotteiden parhaan ja turvallisimman valmistettavuuden sekä teknisen suorituskyvyn.

 

Suunnittelutiedostot
Tuemme asiakkaan lopputuotteen suunnitteluprosessia tarjoamalla suunnittelutiedostoja sekä vakiotuotteistamme että asiakaskohtaisista ratkaisuista. Käytettävissä olevat tiedostomuodot ovat PDF, DWG, DXF, STEP ja erilliset zip-pakatut STEP-tiedostot esimerkiksi E3-ohjelmistolle.

Kustomoidut vakiokotelot

Työstöt

Valmistamme Ensto-muovikotelot teknisesti edistyksellisillä modulaarisilla ruiskuvalumuoteilla, jotka mahdollistavat asiakaskohtaisten koteloiden valmistamisen kustannustehokkaasti suoraan ruiskuvalamalla. Ensto-kotelot voidaan työstää täysin asiakkaan tarpeisiin mm. aukotuksilla, porauksilla ja kierteillä. Suuriin tuotantoeriin voimme tarjota myös asiakaskohtaisia työkaluja.

Ensto-muovikoteloiden kustomoinnissa käytämme Coboflex- ja Fanuc-robottiyksiköitä.

Painatus

Ensto-koteloista on mahdollista saada asiakkaan brändin näköinen maalaamalla tai silkkipainatuksella. Silkkipainatuksella Ensto-koteloihin on helppo painattaa esimerkiksi yrityksen logoja, käyttöohjeita ja symboleita myös pieninä sarjoina.

Väripalvelut

Oma maalauspalvelumme mahdollistaa kustannustehokkaat koteloiden maalaukset jopa pienillä eräkoilla. Kaikki Ensto-kotelot voidaan maalata kaikilla RAL-värikartan väreillä. Ensto-muovikotelot maalaamme silikonivapaalla, puolikiiltävällä 2K-polyuretaanipintamaalilla, joka antaa poikkeuksellisen pitkäikäisen suojan kemikaaleilta sekä iskunkeston.

Ensto-standardimuovikotelot voidaan asiakkaan toiveesta valmistaa myös suoraan tietynväriseksi. Värillisestä raaka-aineesta puristaminen on edullista erityisesti suurille tilauserille. Kun koteloiden maalauksessa maalataan ainoastaan kotelon ulkopinta, värillistä muoviraaka-aineesta valmistettaessa myös kotelon reiät ja sisäpinnat ovat samanvärisiä.

Kalustaminen

Kaikki Ensto-kotelot voidaan kalustaa tehtaalla valmiiksi eri komponenteilla, kuten DIN-kiskoilla, liittimillä ja holkkitiivisteillä. Pystymme myös hankkimaan kolmansien osapuolten komponentteja säästäen näin asiakkaan aikaa ja energiaa. Tarjontaamme kuuluu myös Ensto-koteloiden johdottamiset, piirilevyjen asennukset sekä laitteiden ja ohjelmistojen integroinnit.

Asiakaskohtaiset paketoinnit ja lähetyskoot

Voimme toimittaa Ensto-kotelot myös asiakkaiden omilla tunnuksilla varustetuissa paketeissa. Lisäksi olemme erittäin joustavia eräkoossa.

Asiakaskohtaiset kotelot

Konseptisuunnittelu

Asiakaskohtaisten Ensto-kotelointiratkaisujen tuottaminen alkaa konseptisuunnittelusta, jossa selvitetään asiakkaan vaatimukset ja toiveet. Meillä on laaja tuntemus eri valmistustavoista, sertifikaateista, materiaaleista sekä eri ympäristössä toimivien kotelointiratkaisujen kotelointiluokituksista. Voimme myös koota elektromekaanisia komponentteja mukaan räätälöityihin Ensto-ratkaisuihin.

Toteutettavuustutkimus

Teknisellä toteutettavuustutkimuksella tarkoitetaan suunnitellun tuotteen valmistusvaatimusten ja kustannusten arviointia. Kuuntelemme tarkkaan asiakkaidemme toiveita tuotteen muotoilusta ja työskentelemme tiiviisti asiakkaan T&K-osaston kanssa tavoitteena löytää paras mahdollinen kotelodesign, joka on kustannuksiltaan järkevä valmistaa.

Tuotesuunnittelu

Kokeneet suunnittelijamme vastaavat Ensto-ratkaisujen muotoilusta ja mekaanisista suunnitelmista asiakkaan toivomusten mukaan sekä tuottavat asiakkaille kaikki tarvittavat 3D-mallit ja tekniset dokumentit. Integraatiopalveluiden puolella suunnittelijamme laativat tarvittavat kytkentäkaaviot. Voimme myös hankkia kolmannen osapuolen komponentteja Ensto-ratkaisuihin.

Protovalmistus

Tuotamme valmiita mallikappaleita nopeasti omalla 3D-tulostimella. Näin asiakas voi tarkastella tuotteen designia ja tehdä tarvittavat muutokset nopeasti. Voimme myös testata eri materiaaleja ja tuottaa silikonipohjaisia prototyyppisarjoja. Otamme Ensto-tuotteiden suunnittelun vakavasti ja kotelomme ovat myös ulkonäöltään tyylikkäitä.

Työkalujen hankinta

Laajan yhteistyöverkostomme avulla pystymme toteuttamaan monimutkaisimmatkin koteloiden valmistuksessa käytettävät ruiskupuristemuotit kilpailukykyisin hinnoin. Valmistuksessa käytettävät työkalut ovat käyttövalmiita asiakkaan vaatimusten mukaan parhaalla laadulla ja luotettavuudella.

Laadun varmistaminen

Takaamme kaikkien Ensto-tuotteiden ja -palveluiden laadun. Meillä on laaja tuntemus vaadittavista sertifikaateista ja testeistä, joita tarvitaan tuotteiden kaupallistamiseen eri maissa. Työskentelemme tiiviissä yhteistyössä eri sertifiointiviranomaisten kanssa ja autamme asiakasta saamaan oikeat sertifikaatit mahdollisimman vähällä työllä. Meillä on olemassa monia sertifikaatteja eri materiaaleista, toiminnoista ja malleista, joten kaikkea ei tarvitse testata uudestaan. Toimitamme asiakkaalle kaiken tarvittavan laatudokumentoinnin ja voimme järjestää laatuauditointeja tarvittaessa.

Valmistus

Ensto-tuotteet valmistetaan moderneissa tuotantolaitoksissamme, joissa hyödynnetään uusinta robottitekniikkaa. Yhtenä osana tuotantoamme on sähkömekaanisten osien asentaminen räätälöityihin ratkaisuihimme, jotta ne voidaan toimittaa asiakkaillemme käyttövalmiina.

Toimitus

Olemme joustavia lähetyskokojen suhteen ja toimitamme Ensto-ratkaisut ajallaan asiakkaan vaatimusten mukaan. Meillä on myös maailmanlaajuinen asiakaspalveluverkosto varmistamassa toimivan asiakaspalvelun.

Integrointipalvelut

Elektromekaanisten komponenttien asennus ja johdotus

Meillä on valmiudet tuottaa elektromekaanisia asennuksia, jotka ovat tyypillisesti luokan 1 – 4 integraatioita. Kokoonpanomme täyttää matala- ja keskijännitekeskuksien rakentamiseen tarvittavan EN 60439-1 standardin ja tuotantomme on ISO 9001:2008 laatusertifioitu.

Koestus, mukaan lukien ympäristö- ja käytettävyystestaukset

Testaamme integroitujen Ensto-ratkaisujen kestävyyttä ja varmistamme, että asiakas saa käyttökohteeseen ja -ympäristön vaatimuksiin soveltuvan ratkaisun. Testilaboratoriossamme voimme suorittaa IP/IK-testejä, kuin myös testata laitteiston oikeaa toimivuutta valmiiksi kokoonpantuna.

Laitteiden ja ohjelmistojen integrointi

Tarjoamme myös erilaisten tietokonekomponenttien lisäyksiä Ensto-koteloihin teollisuuden tarpeiden mukaan. Voimme myös hankkia ja asentaa tarvittavat ohjelmistot.

Komponenttien hankinta

Ensto valmistaa mittavan valikoiman elektromekaanisia komponentteja, kuten liittimiä, kytkimiä sekä mekaanisia komponentteja kuten kiskoja sekä asennuslevyjä.

Osana integrointipalveluitamme voimme myös hankkia kolmannen osapuolen komponentteja asennettaviksi Ensto-koteloihin. Laaja yhteistyöverkosto ja markkinatuntemus varmistavat laadukkaiden komponenttien hyvän saatavuuden kilpailukykyisin hinnoin.

Logistiikkapalvelut

Olemme tunnettuja joustavuudestamme. Lähetyksissä mahdollistamme asiakkaan omien logojen ja paketointien käytön sekä yksilölliset eräkoot sopimuksen mukaan.

Laadun varmistus

Kansainvälisten standardien mukaan toimimalla varmistamme tuotteidemme korkean laadun sekä yksittäisissä osissa että asiakkaille toimitettavissa kokonaisratkaisuissa. Mikäli asiakkaalla on lisävaatimuksia standardeita ja turvallisuusluokkia koskien, nämä voidaan järjestää. Ensto tekee tiivistä yhteistyötä johtavien testaus- ja sertifiointitoimijoiden kanssa, kuten ULSGS ja DNV-GL.


Asiakaskohtaiset ratkaisut

Asiakaskohtaiset ratkaisut


Meillä on pitkä kokemus asiakaskohtaisista, OEM-teollisuudelle ja vaativiin ympäristöihin suunnatuista ratkaisuista. Niin tekninen kuin suunnitteluosaamisemme on erittäin vahvaa. Olemme luotettava ja joustava yhteistyökumppani ja pidämme kiinni sovituista aikatauluista. Ensto-vakioliittimiä käytetään kaikkialla maailmassa.

Ensto-vakiotuotteiden lisäksi tarjoamme asiakaskohtaisia ratkaisuja. Asiakaskohtaisiin Ensto-ratkaisuihin kuuluvat mm. asiakaskohtaisin painatuksin ja etiketein varustetut vakioliittimet, sekä täysin asiakkaan tarpeiden mukaan suunnitellut ja tuotetut ratkaisut. Yhtenä esimerkkinä tästä on Ensto Clampo Pro - kolminapainen yleisliitin, joka on alun perin suunniteltu eräälle taajuusmuuttajia valmistavalle asiakkaallemme.

Palvelutarjontamme sisältää myös toimitukset erikoispakkauksissa sekä Ensto-tuotteiden valmistuksen asiakaskohtaisilla etiketeillä.

Erityisvahvuutemme:

 • Usean vuoden kokemus asiakaskohtaisista ratkaisuista
 • Kokenut suunnitteluosasto
 • Tuotanto ja kokoonpano, myös matalan kustannustason maissa (LCC)
 • Suuri valikoima korkealaatuisia Ensto-liittimiä, joilla on globaali asiakaskunta
3D tulostus

Ensto-palvelut


Palvelutarjontaamme kuuluvat mm:

 • 3D-mallinnukset
 • Mallikappaleiden valmistaminen
 • Testaaminen
 • Tuotemerkkaus ja etiketöinti
 • Painatukset, esim. yrityksen logo, käyttöohjeet ja symbolit
 • Muoviosien valmistus värillisestä muoviraaka-aineesta
 • Sertifioinnin järjestäminen ja konsultointi
 • Valmistus ja kokoaminen

Referenssi


Asiakaskohtaiset Ensto-liitinratkaisut Vaconille

Suomalainen yhtiö Vacon valmistaa neste- ja ilmajäähdytteisiä pientehotaajuusmuuttajia, joiden tehoalue on 0,25 kW – 5 MW. Yhtiön maailmanmarkkinaosuus on 4 %. Näissä taajuusmuuttajissa on Ensto - kolminapaiset Clampo Pro -liittimet, jotka on suunniteltu erityisesti Vaconin ja taajuusmuuttajateollisuuden tarpeisiin.

Vaconin tuotteet ovat useimmiten räätälöityjä ratkaisuja. Vacon tarjoaa järjestelmätoimittajille ja alkuperäislaitteiden valmistajille erityyppisiä pientehotaajuusmuuttajia, jotka perustuvat avoimeen ja yhtenäiseen tekniikkaan.

Vaconin ja Enston yhteistyö alkoi vuonna 2004. Energiatehokkuus ja kestävä kehitys ovat keskeinen osa molempien yhtiöiden strategiaa. Yhtiöt puhuvat samaa kieltä sekä ajatuksen että toiminnan tasolla.

Yhtiöt toimivat usein yhteisissä tiloissa eri puolilla maailmaa, mikä yksinkertaistaa yhteistyöprosesseja, lyhentää toimitusaikoja ja mahdollistaa suoremman kommunikaation.