Skip to main content
Logo print

Ensto Lighting valaisi Pontuksen päiväkotikoulun | Legrand Finland

Ensto Lighting valaisi Pontuksen päiväkotikoulun

Referenssit 24/11/2017

Pontuksen päiväkotikoulu Lappeenrannassa aloitti toimintansa uusissa viihtyisissä koulutiloissa tänä syksynä. 


Pontuksen päiväkotikoulu Lappeenrannassa aloitti toimintansa uusissa viihtyisissä koulutiloissa tänä syksynä. Kyseessä on uudenlainen oppimisympäristö, jossa eri-ikäiset lapset opiskelevat avoimissa muunneltavissa työtiloissa. — Ensto Lightingilta Area Manager Timo Karhu kertoo, että valaisimiksi valittiin Diana Flat LED -moduulivalaisimet ja valaisimia toimitettiin liki 700 kappaleen erä valaisemaan päiväkotikoulun työskentelytiloja ja käytäviä.

Päiväkotikoulu Pontus on uudenlainen oppimisympäristö. Koulua käydään soluissa, ja kussakin solussa opiskelee noin 90 lasta. Koulussa ei ole perinteisiä luokkahuoneita pulpetteineen vaan solut ovat avoimia, muunneltavia työskentelytiloja. — Valaisemiseen käytettiin 600x600 mm kokoisia moduulivalaisimia sekä valaisinten visuaaliseen ilmeeseen tuotiin myös vaihtelua dekoratiivisella pyöreällä lisäosalla. Hyvällä optisella ratkaisulla sekä käyttämällä DALI-ohjausta saatiin Pontuksen päiväkotikoulun muunneltaviin työtiloihin hyvä ja laadukas valaistus. Valaisimissa on minimoitu kiusahäikäisy (UGR alle 19), eli käyttömukavuus on hyvä myös näyttöpääte- ja tablettityöskentelyyn, Timo Karhu toteaa.

Are Oy oli projektissa sähköurakoitsijana. Hankintapäällikkö Jari Hänninen teki valaisinhankinnat Pontuksen päiväkotikouluun. — Enston valikoimasta löytyivät sopivat kustannustehokkaat valaisimet päiväkotikoulun tarpeeseen ja projekti saatiin tyylikkäästi maaliin, Hänninen toteaa. Hänninen kertoo tehneensä pitkään yhteistyötä Enston kanssa. Yhteistyö on sujunut hyvässä hengessä ja ollut helppoa.

Värikäs päiväkotikoulu

Päiväkotikoulun värimaailmassa on käytetty kirkkaita värejä, kuten vihreää, violettia ja oranssia. Värejä on käytetty kalusteissa, sohvissa ja huopaisissa jakkaroissa ja säkkituoleissa. Pulpettien tilalla oppilailla on käytössään lukittavat lokerot. Akustiikkaa parantamaan on tuotu korkeita sohvia ja oppilaiden maalaamia tauluja. Käytävien moduulikatossa toistuu värineliöinä visuaalisen ilmeen leikkisä värimaailma. Valaisinten muotoa on hyödynnetty katon kuvituksessa siten että ne muodostavat värineliöiden kanssa mielenkiintoisia muotoja. Valaisinten ympärillä on käytetty mm. värikkäitä oransseja ja violetteja kattomoduuleja. Koulussa toistuva neliöteema näkyy värineliöissä ja kalusteissakin kuten kaapeissa sekä kattojen valaisimissa.

Diana Flat LED – Parempaa yleisvaloa ja optisia vaihtoehtoja

Projekteissa Ensto voi tarvittaessa hoitaa myös valaistussuunnittelun. Valikoimasta löytyy sopivat valaisinratkaisut sisä- ja ulkotilojen valaistukseen. Muunneltavat työskentelytilat asettavat oman haasteensa tilan valaistukselle. Hyvällä optisella ratkaisulla sekä DALI-ohjauksella saatiin Pontuksen päiväkotikouluun laadukas yleisvalaistus. Diana Flat LEDien tasaisesti valottuva mikroprismalevy antaa myös viimeistellyn ulkonäön valaisimille, Enstolta kerrotaan.

Enstolla on monipuolinen valaisinvalikoima ja useita laadukkaita optiikkavaihtoehtoja. Tuoteperheistä löytyy useita valonjako- ja valovirtavaihtoehtoja juuri sinun projektiisi. DALI-liitäntälaitteet mahdollistavat valaisimen yhdistämisen DALI-pohjaisiin ohjausjärjestelmiin ja älytaloihin. Verrattuna tavanomaiseen ohjaukseen DALI mahdollistaa valaisinkohtaisen himmennyksen ja ohjauksen sekä merkittävän energiansäästöpotentiaalin.

Enston Tunable White –ratkaisu on perusta ihmiskeskeiselle valaistusratkaisulle. Ensto TW –valaisimet soveltuvat lähes kaikkiin ohjausratkaisuihin, joilla voidaan säätää värilämpötilaa 2700 – 6500 K alueella. Tunable White on moderni ratkaisu myös nykyaikaiseen toimistotilaan.

Päiväkotikoulu Pontus
Sijainti: Muukontie 12, 53300 Lappeenranta
Valmistumisaika: 30.06.2017
Sähköurakointi: ARE Oy
Lisätiedot: www.ensto.fi

Diana Flat LED

Päiväkotikoulun käytävä