Skip to main content
Logo print

Sähköautonlatausta niin kotona kuin mökilläkin | Legrand Finland

Sähköautonlatausta niin kotona kuin mökilläkin

Referenssit 10/11/2020

Sähköisesti ladattavalla autolla ajeleva Petteri Sillantaus hankki kaksi Ensto One Home -sähköauton latauslaitetta, kotiin sekä mökille ja nauttii lataamisen tuomasta helppoudesta kummassakin paikassa.


Sähköllä ajetut kilometrit lisääntyvät, kun akkujen lataaminen käy vaivattomasti. Sähköisesti ladattavalla autolla ajeleva Petteri Sillantaus hankki kaksi Ensto One Home -sähköauton latauslaitetta, kotiin sekä mökille ja nauttii lataamisen tuomasta helppoudesta kummassakin paikassa. Auto kaartaa tätä nykyä yhä useammin myös mökille, sieltä käsin etätyöt sujuvat ja akut latautuvat tulevaa varten. 

Verrattain tuore ladattavan auton omistaja Petteri Sillantaus tutki sähköautojen latauslaitevalikoimaa ja päätyi Enston uuteen Ensto One Home -latauslaitteeseen, tai siis kahteen. - Kun hommasin sähköisesti ladattavan auton, totesin miten kätevää kun olisi latauslaite molemmissa paikoissa, niin kotona kuin vapaa-ajan asunnollakin. Vapaa-ajalla tulee oltua paljon mökillä, joten oli luontevaa hankkia latauslaitteita kaksin kappalein. Ensto oli tuttu entuudestaan, joten oli luontevaa katsoa ensin Enston valikoimaa. Löysin tämän uuden latauslaitteen, joka oli sekä mukavan näköinen että kiinnostavilla ominaisuuksilla varustettu. Suoraan laitteessa on pidike johdon säilyttämiseen, joka on huomattava parannus aiempiin malleihin verrattuna. Mukava etu on myös sovelluksen kautta toimiva portaaton tehon säätö, Sillantaus toteaa.  

Sähköautoilijat lataavat ahkerasti

Sähköautoilijat lataavat ahkerasti

Ladattavien täyssähkö- ja hybridiautojen määrä liikenteessä kasvaa ja uusia malleja on tullut markkinoille runsaasti. Tämä näkyy myös kotilatauspisteiden määrän kasvussa Suomessa. Autoalan tiedotuskeskuksen tekemän haastattelututkimuksen mukaan sähköautoilijat lataavat autojaan ahkerasti. Tutkimuksen mukaan hybridiautojen käyttäjät ajavat paljon myös sähköllä ja lataavat autojaan kolmesti viikossa tai useammin. - Meillä on käytössä sekä bensakäyttöinen auto että muutaman kuukauden käytössä ollut ladattava hybridi. Verotuksellinen tausta ja edulliset käyttökustannukset puolsivat hybridin hankintaa. Ajan sekalaista ajoa arjessa sekä vapaa-aikana ja hyödynnän taajamakäytössä sähköä ajamiseen. Yhdellä latauksella ajan noin 35 kilometriä. On kätevää kun pääsen lataamaan autoa kotona ja mökillä, tarve muuhun lataamiseen on ollut vielä melko vähäistä, jos ei satunnaisia latauksia kauppakeskusten johtoviidakoissa oteta lukuun, Sillantaus toteaa.

Lataamisen ja asentamisen helppoutta

Lataamisen ja asentamisen helppoutta

Sillantaus on tyytyväinen sähköautoilun tuomiin etuihin. Ladattava hybridi on äänetön ja edullinen ajaa sekä taloudellisesti välittömät kustannukset ovat vain viidenneksen polttoainekuluihin verrattuna. Omakotitalossa asuva Sillantaus on tyytyväinen myös Ensto One Home - latauslaitteisiin.

- Ensimmäinen tuntuma latauslaitteeseen oli Enston sivuilla ja hyvin palveltiin myös laitekysymyksissä. Ensto One Home on kehittyvä laite, käyttöönotossa laite pyysi päivittämään softan, joten lisää ominaisuuksia voi tulla vielä matkan varrellakin, Sillantaus toteaa.

- Ensto One Home laitteiden asennukset sujuivat mallikkaasti kotona omakotitalon jätekatoksen seinään ja mökillä tolpan nokkaan. Mökillä asennus vaati pienen kaivuutyön ja kotona katoksen seinässä olevasta sähkökaapista saatiin johdot vedettyä lyhyellä vedolla. Ensto One Home -latauslaitteessa oli tarjolla useita vaihtoehtoja johtojen ulosvetoihin, joten kotona laitettiin johdot kokonaan piiloon takakautta ja mökillä tolppaan kiinnitetyn laitteen johdotukset sai alakautta vedettyä siististi.

- Lataaminen Ensto One -latauslaitteella on nopeaa, jo kolmessa tunnissa lataus on valmis ajoa varten. Hyödynnän auton latausprofiilia ja lataan pääasiassa öisin. Laite on helppokäyttöinen, tökkää vain pistokkeen kiinni ja laite alkaa lataamaan.
 

Hanki sähköauton latauslaite ja asennus omakotitaloosi helposti!

Enston sähköauton latausratkaisujen valtuutetulta jälleenmyyjältä saat laitteen lisäksi kartoituksen, asennuksen, käyttöönoton ja huollon, ota yhteyttä.