Skip to main content
Logo print

LED-valaistuksen parhaita ratkaisuja Medisiina D:n lääketieteelliseen ympäristöön | Legrand Finland

LED-valaistuksen parhaita ratkaisuja Medisiina D:n lääketieteelliseen ympäristöön

Referenssit 25/05/2018

Ensto valaisi ainutlaatuisen ja modernin toimisto- ja opetusrakennuksen tuomalla LED-valaistuksen parhaita ratkaisuja Medisiina D:n vaativaan lääketieteelliseen ympäristöön.


Medisiina D on lääketieteen opetus-, tutkimus- ja diagnostiikkatilojen uudisrakennus Turussa. Rakennuksessa toimivat Turun yliopisto, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Turun ammattikorkeakoulu sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Monikäyttäjärakennus on räätälöity käyttäjiensä tarpeisiin ja pitää sisällään tiloja luentosaleista laboratorio- ja opetustiloihin. Ensto valaisi ainutlaatuisen ja modernin toimisto- ja opetusrakennuksen tuomalla LED-valaistuksen parhaita ratkaisuja Medisiina D:n vaativaan lääketieteelliseen ympäristöön.

Ensto tarjosi projektiosaamistaan ja valaisinten pitkä elinkaariarvo vakuutti asiakkaan siirtymään LED-aikaan. Kohteessa urakoitsijana ollut Tammelan Talotekniikka Oy toteutti valaistuslaskennat yhteistyössä Enston kanssa. Enston valikoimasta valitut valaisimet ovat tyyliltään ajattomia ja istuvat modernien julki- sekä laboratoriotilojen yhteyteen saumattomasti.

Medisiina D on älykkäästi suunniteltu, ja sen tilat ovat monikäyttöisiä. Muuntojoustavuus korostuu erityisesti opetus- ja toimistotiloissa, huoneita voidaan muunnella ja jakaa muuttuvien tarpeiden mukaisesti. - Enston valaisimet esiteltiin asiakkaalle jo projektin alkuvaiheessa rakentamalla todenmukainen mallitila, aluemyyntipäällikkö Aki Saine Enstolta kertoo. Laadukas valo ja monipuolinen valaistusvalikoima vakuutti asiakkaan, että Ensto on oikea toimittaja tähän projektiin, kokonaisratkaisujen tarjoajana. Projektin alkuvaiheessa tehtiin tiivistä yhteistyötä suunnittelijan ja urakoitsijan kanssa ja lopputuloksena Medisiina D:ssä on loistava valaistus tiloista riippumatta, Saine sanoo.  

Rakennus pitää sisällään näyttävää arkkitehtuuria kymmenessä värikoodatussa kerroksessaan. Sen korkea aula kutsuu astumaan sisään, ja seinissä on akustoiva kerrosrakenne, joihin on perforoitu ihmisen DNA. Värimaailma on koottu lääketieteen eri alojen ja ajallisen kehityksen pohjalta, jota hyvä valaistus myös korostaa. Medisiina D:ssä on valoisaa, avaraa ja viihtyisää.
Medisiina D:n hissiaula

Medisiina D
Kiinamyllynkatu 10, Turku
Lääketieteen opetuksen-, tutkimuksen- ja diagnostiikan synergiatalo, jossa toimii noin 1 400 opiskelijaa ja 600 työntekijää päivittäin.
Bruttoala: 26 470 brm²
Rakennuttaja: Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
Suunnittelu: Schauman Arkkitehdit
Urakoitsija: Tammelan Talotekniikka Oy
Sähkösuunnittelija: Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä Oy (Rejlers Turku)
Valaistus: Ensto
Kohteessa käytetyt tuoteperheet: Aino, Diana, Velox, AVD370 ja Monix Slim LED

Aino

Diana Flat LED

Velox-alasvalot

AVD370

Monix Slim

Medisiina D:n laboratorioMedisiina D:n aulaMedisiina D:n julkisivu