Acquia Support team testing Skip to main content
Logo print

Kultaa, pronssia sekä messinkisiä lattiarasioita ja asennuskalusteita Erottaja2:n arvokiinteistöön | Legrand Finland

Kultaa, pronssia sekä messinkisiä lattiarasioita ja asennuskalusteita Erottaja2:n arvokiinteistöön

Referenssit 25/10/2021

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevaan historialliseen Tullihallituksen talonakin tunnettuun arvokiinteistöön tehtiin vaativa peruskorjaus. Arvokiinteistö Erottaja2 uusittiin ylellisiksi toimitiloiksi modernin työelämän käyttöön. Ensto Building Systemsin laadukas sähköistyksen kokonaisuus valikoitui kohteeseen - valtteina nopeus, kotimaisuus ja kustannustehokkuus.


Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevaan historialliseen Tullihallituksen talonakin tunnettuun arvokiinteistöön tehtiin vaativa peruskorjaus. Arvokiinteistö Erottaja2 uusittiin ylellisiksi toimitiloiksi modernin työelämän käyttöön. Ensto Building Systemsin laadukas sähköistyksen kokonaisuus valikoitui kohteeseen - valtteina nopeus, kotimaisuus ja kustannustehokkuus.

Erottajankatu 2:ssa on valmistunut massiivinen remontti, jossa noin 7 000 neliön rakennuskokonaisuus uudistettiin toimisto- ja ravintolatiloiksi. Historiallisesti merkittävä arvokiinteistö pitää sisällään useita eri tyylisuuntia uusrenessanssia ja jugendia myöten. Rakennuskokonaisuus uudistettiin kulttuuriperintöä kunnioittaen, sillä kiinteistöt ovat museoviraston suojelemia. Urakoitsijana Erottaja 2 -kohteessa toimi vaativien kohteiden ja arvokiinteistöjen peruskorjaukseen erikoistunut Pylon.

Pylonin sähkötoimialapäällikkö Stefan Kuitunen kertoo projektin vaatineen erikoisosaamista:

- Suojeltu arvokohde vaatii paneutumista käytettäviin materiaaleihin ja varsinkin kohteeseen, sekä saumatonta yhteistyötä niin tilaajan kuin valvonta- ja suunnitteluorganisaationkin välillä. Museovirasto on ollut mukana suunnittelusta toteutukseen asti ja hyväksytimme käytetyt materiaalit sekä arkkitehdillä että museovirastolla.

- Meidän tehtävä on ensisijaisesti tällaisessa erikoisemmassa kohteessa löytää siisti, kustannustehokas ja toimiva ratkaisu, siten kohteeseen valikoitui Ensto Building Systems, Kuitunen kommentoi. 
Messinkinen lattiarasia


Räätälöityjä sähköistysratkaisuja arvokohteeseen

Ensto Building Systemsin puolelta urakoitsijaan päin olivat yhteydessä aluemyyntipäälliköt Patrik Grönberg sekä Jarkko Jansa. 

- Toimitimme Erottaja2:een monipuolisen kokonaisuuden: Intro ja Jung asennuskalusteita, räätälöityjä lattiarasioita sekä tikashyllyjäToimimme asiakkaan suuntaan mahdollisimman suoraviivaisesti. Arkkitehti valitsi asennuskalusteiden värit ja toimitimme lattiarasioista erilaisia malleja, joiden pohjalta messinkiset valikoituivat kohteeseen. Kotimaiset messinkiset Elwo-lattiarasiat räätälöitiin arvokkaisiin puurunkoisiin lattioihin. Lattiarasioiden sisällä on Intron kalusteet ja näitä samoja kalusteita on käytössä myös seinillä, Jansa aluemyyntipäällikkö Ensto Building Systemsiltä kertoo. 

Upean arvorakennuksen sisätiloissa on nähtävissä suurimmat uudistukset. Erottaja2:een on luotu tiloja sekä suurille että pienemmille yrityksille nykypäivän tekniikalla, säilyttäen vanhan rakennuksen arvokas tunnelma. Kohteessa on säilytetty mahdollisimman paljon yksityiskohtia, sen tiloissa on mm. 80 kakluunia ja värien käytössä on pyritty kunnioittamaan rakennuksen alkuperäistä tunnelmaa.

 

Erottaja2

Erottaja2-kohteesta löytyy Ensto Intro -sarjaa mustana ja valkoisena, sekä Jungin CD range -sarjaa ruskeana sekä gold/bronze metallikuorisena.

 

- Asennuskalusteissa Jungin kattava värimaailma vakuutti arkkitehdin: kohteeseen valikoitui kulta, pronssi ja norsunluu. Introt saavat kehuja asentajilta, sarjan kalusteet ovat hyviä ja perustavaraa saa myös nopeasti työmaalle tarvittaessa. Kotimainen lattiakanavajärjestelmä saatiin myös ripeällä aikataululla, Kuitunen toteaa.

- Erottaja2 lattiarakenne aiheutti tietynlaista soveltamista lattiakanavan osalta. Lattiarasioiden osalta rakennettiin huonekohtaisia räätälöintejä, onneksi tuotepäälliköt Ensto Building Systemsiltä olivat tiiviisti mukana rakentamassa toimivaa ratkaisua. Yhteistyö on ollut helppoa ja toimivaa ja tukea on saanut tarvittaessa. Olen ollut alalla liki 17 vuotta ja Ensto Building Systemsin tuotteet on kulkenut rinnalla, välillä isommassa roolissa ja välillä pienemmässä. Valikoima on laadukas, visuaalisesti näyttävä ja hinnaltaan kilpailukykyinen, eipä siinä paljon muuta voi vaatia, Kuitunen summaa. 

 

Tutustu Erottaja 2
Lukuina: lähes 7000m2
Tilatehokkuus alle 12m2/työpiste
noin 115 työpistettä/kerros

Tilaaja Trevian Asset Management
Urakoitsija Pylon Talotekniikka OY
Arkkitehti L Arkkitehdit Oy
Ensto Building Systems ratkaisut Asennuskalusteet  Lattiarasiat  Johtotiet

05th July 2024/08July2024