Acquia Support team testing Skip to main content
Logo print

Kolme tapaa säästää energiaa älykkäällä lämmityksen ohjauksella | Legrand Finland

Kolme tapaa säästää energiaa älykkäällä lämmityksen ohjauksella

Blogit 02/02/2023

Ohjaa itse kotisi lämmitystä ja säästä. Jos kodissasi on jo älykäs Ensto-lämmitin tai -termostaatti, ratkaisu energiankäytön tehostamiseen on helppo ottaa heti käyttöön. 


Ohjaa itse kotisi lämmitystä ja säästä. Jos kodissasi on jo älykäs Ensto-lämmitin tai -termostaatti, ratkaisu energiankäytön tehostamiseen on helppo ottaa heti käyttöön. 

Joko sinulla on älykäs lämmitin, joka on varustettu Bluetooth-tekniikalla? Ensto-lämmittimissä ja -lattialämmitystermostaateissa tämä ominaisuus on valmiina, eli voit ohjata niitä helposti mobiililaitteella, ja tuoda asumiseen paitsi energiatehokkuutta myös uudenlaista mukavuutta.

Älytoiminnot kannattaakin ottaa heti käyttöön! Sinun tarvitsee vain ladata Ensto Heat Control -sovellus älypuhelimesi sovelluskaupasta, joko Google Playsta tai App Storesta.

Sovellus on ilmainen, sitä on erittäin helppo käyttää ja se opastaa kohti säästeliästä energiankäyttöä.

Kun sovellus on ladattu ja yhteys luotu, älykäs lämmitys on valmiina toimimaan haluamallasi tavalla.

Muutamalla klikkauksella voit esimerkiksi: 
 

  • Muuttaa lämmittimen tai termostaatin säätöpyörän lämpötila-asetusta haluamallesi jaksolle esim. viikoittain (kalenteriohjelma).
  • Asettaa loma-ajan lämmitykselle esim. matkan tai pidemmän poissaolon ajaksi (loma-aikatoiminto).
  • Seurata tehtyjen muutosten vaikutusta kotisi energiankulutukseen (sovelluksen seurantaominaisuudet).

Jokainen säästetty euro on kotiinpäin!

Asiakkaillani on älykkäästä lämmityksestä pelkästään hyviä käyttökokemuksia. Erityisesti suorasähköllä taloaan lämmittävät ja hintaheiluvaa pörssisähköä käyttävät ovat tyytyväisiä voidessaan itse helposti ohjata kotinsa lämmitystä. Energiansäästöä syntyy, sillä lämmityksen ohjaus reagoi nopeasti haluttuihin muutoksiin. 

Seuraavassa kolme energiansäästövinkkiäni Ensto Heat Control -sovelluksen avulla:   
1. Kalenteria käyttämällä voi saavuttaa jopa 40 % säästöt lämmityskulutuksessa (lähde: Motiva).
2. Optimoi sähkönkulutus seuraamalla energiatietoja ja tilastoja.
3. Kokeile lyhytaikaista tehostusta, joka mahdollistaa esimerkiksi kylpyhuoneen lattian nopean kuivattamisen suihkun jäljiltä.

 

Kotisi on aina sopivan lämmin

Lämmityksen ohjausta puoltaa moni hyvä asia. Energiankäyttö tehostuu, lämmityskustannukset pienenevät ja asumismukavuus paranee. Huonelämpötilaa voi huoletta laskea 1–2 astetta, kunhan varpaita ei palele. Lämmitystä säätäessäsi muistathan, että talosi rakenteet tarvitsevat riittävää lämmitystä pysyäkseen kuivina ja terveellisinä!

 

“Älykäs lämmitys soveltuu erityisen hyvin suorasähköllä taloaan lämmittäville.”

 

Entä jos älykäs lämmitysratkaisu puuttuu?

Ei hätää, sillä siirtyminen älykkääseen lämmittämiseen ei ole koskaan liian myöhäistä! Paluuta halpoihin energian hintoihin tuskin hetkeen näemme. Myös ilmastonmuutoksen hillitseminen on painava syy huolehtia energiatehokkaasta lämmityksestä, oli energiakriisi päällä tai ei. Helppoihin, tehokkaisiin ja ympäristöystävällisiin Ensto-lämmitystuotteisiin voit tutustua tuotesivuillamme. 

Ensto Heat Control -sovellusta voit kokeilla demotilassa ilman lämmityslaitteitakin. Lataat sen vain ensin puhelimeesi sovelluskaupasta. Uskon, että kokeiltuasi olet entistä kiinnostuneempi siirtymään älykkääseen lämmityksen ohjaukseen!  

Toivottavasti sait tästä uutta kipinää energiansäästöön ja asumismukavuuteen!

Levänen Jukka

Jukka Levänen työskentelee lämmitysratkaisujen tuotepäällikkönä Ensto Building Systemsillä.

PS. Ota seurantaan energiansäästövinkkeihin keskittyvä blogisarjamme

05th July 2024/08July2024