Skip to main content
Logo print

Kauniaisten katu- ja puistovalaistus uusitaan Izylum- ja Kazu-valaisimilla | Legrand Finland

Kauniaisten katu- ja puistovalaistus uusitaan Izylum- ja Kazu-valaisimilla

Referenssit 07/12/2020

Kauniaisten kaupungin katu- ja puistovalaistus vaihdetaan energiatehokkaiksi LED-valaisimiksi vuoden 2020 aikana.


Kauniaisten kaupungin katu- ja puistovalaistus vaihdetaan energiatehokkaiksi LED-valaisimiksi vuoden 2020 aikana. Ensto toimitti Kauniaisiin yli tuhat Schréderin Izylum-tievalaisinta katuja valaisemaan ja 150 Kazu-valaisinta puistokohteisiin. Urakoitsijana kohteessa toimii Dynniq Finland Oy.

Kauniaisten katu- ja puistovalaistus päivitetään vastaamaan tämän päivän standardeja ja samalla  saatavan energiansäästön kautta edistetään kaupungin päästövähennystavoitteita. Kauniaisten kaupungin ulkovalaistuksen uusiminen on osana kaupunkistrategian toteutusta. Kauniaisten kaduille ja kevyenliikenteenväylille asennetaan pääosin Schréderin Izylum-valaisimia sekä Kazu-valaisinta  puistoja ja puistoväyliä valaisemaan. Valaistuksen uusiminen parantaa liikenneturvallisuutta sekä lisää myös kaduilla ja puistoissa liikkuvien turvallisuuden tunnetta.

 

 “Valaisimia on asennettu jo yli 1000 ja niiden toimintavarmuus on 100 %.”


Kauniaisten kaupungin valopisteitä on yhteensä vajaa 2000 kappaletta, joista Izylum-katuvalaisimien osuus on noin 75 % - asennettuna niistä on jo melkein kaikki. Valotehokkaita Izylum- ja Kazu-valaisimia voi siis nähdä jo kaikkialla Kauniaisissa.
- Valaisinten valo on mielestäni silmää miellyttävä, ei häikäise, lämmin ja miellyttävä, värilämpötila valaisimissa on 3000K. Palautetta on tullut tienkäyttäjiltä ja asukkailta, ovat erittäin tyytyväisiä uusiin LED-valaisimiin, Daniel Ek urakoitsija Dynniq Finland Oy:n edustaja kertoo.


Kestävyyttä ja energiatehokkuutta tie- ja katuvalaistukseen

- Izylum on todella hyvä valaisin. Valmistelemme valaisimet asennusta varten varikolla ja Izylum on helppo ja nopea kalustaa. Kaapelin läpivienti on todella hyvä, tiivis ja pitää. Valaisimen kulman säätö on yksinkertainen ja luotettava, pitää ja pysyy varmasti vuosien varrella. Izylum on myös nopea asentaa pylvääseen - kyseessä on siis kaikin puolin laadukas valaisin, Ek sanoo.

Izylum on energiatehokas teknologinen tie- ja katuvalaisin, jonka parhaita puolia on asennusta ja käyttöä helpottavat innovaatiot. Uusi ja parannettu LensoFlex4 -linssioptiikka mahdollistaa matalammat ottotehot tai aiempaa pidemmät pylväsvälit valtateille. Valaisimen huoltoa ja asennusta helpottaa Izyhub-terminaali. Valaisimen komponentit ja kaapelointi ovat helppo kytkeä suoraan Izyhub-terminaaliin. Schréderin Izylum tarjoaa pitkäikäisen ratkaisun tie- ja katuvalaistukseen soveltuen erinomaisesti vaihteleviin sääolosuhteisiin. 

- Yhteistyö Enston suuntaan on toiminut hyvin, tosi hyvä yhteys, aina on saanut apua, jos on tarvinnut, Ek toteaa lopuksi.

Izylum tien varrella