Skip to main content
Logo print

Juhlimme nuorten osaamisen päivää | Legrand Finland

Juhlimme nuorten osaamisen päivää

Yritysuutiset 19/07/2023

Lauantaina 15.7. juhlitaan Nuorten osaamisen päivää, joka on omistettu nuorten työelämä- ja yrittäjyystaitojen kehittämisen tärkeydelle.


Lauantaina 15.7. juhlitaan Nuorten osaamisen päivää, joka on omistettu nuorten työelämä- ja yrittäjyystaitojen kehittämisen tärkeydelle.

Me Ensto Building Systemsillä olemme sitoutuneet tunnistamaan nuorta osaamista. Pyrimme siihen, että 12 prosenttia henkilöstöstämme on alle 26-vuotiaita.

Lauri Tikka, 23, on työskennellyt kanssamme kesäkuun alusta alkaen. Harjoittelujaksonsa aikana hän tutustuu asiakaspalveluumme ja hankintaamme.

Liiketalouden opiskelijana, rahaan ja talouteen erikoistuneena, Tikka kerryttää kanssamme kokemusta omalta alaltaan. Tällä hetkellä hän työstää lopputuotteidemme hintoja ja alkuperiä.

“Olen tosi innoissani täällä. Tämä on paljon monimuotoisempi yritys kuin olin ajatellut.”

Tarjoamme paitsi käytännön tekemistä, myös kokemusta kansainvälisessä yrityksessä työskentelystä. Liityitpä myynnin, viestinnän tai tutkimus- ja kehittämistyön tiimiimme, työskentelemme yhdessä alusta saakka.

“Yksin emme jätä ketään tekemään. On todella tärkeää, että harjoittelijat ovat heti osa työyhteisöämme”, kertoo Karin Allén-Gullqvist, henkilöstöhallintomme johtaja.

Tikka tuntee sen jo nyt. Avotoimisto ja yhteiset lounaat riippumatta siitä, oletko harjoittelija vai toimitusjohtaja, luovat rennon ilmapiirin työpaikallemme.

Tule kokemuksen vuoksi, jää yhteishengen takia 

Reetta Antila, 24, työskentelee tuotekehityksessä ja on erikoistunut mekaniikkaan. Tämä on neljäs peräkkäinen kesä, jona hän työskentelee kanssamme.

Kun konetekniikan opinnot jatkuvat syksyisin, hän jatkaa kanssamme osa-aikaisena.

Antila kertoo jääneensä hyvän yhteishengen takia. Hän kokee saaneensa hyvän määrän vastuuta ja mukavia työtehtäviä alusta alkaen. Etätyömahdollisuus ja joustavat työtunnit ovat mukava lisä.

“Pystyin jo ensimmäisen kesän jälkeen kuvittelemaan, että jäisin tänne valmistumisen jälkeenkin.”

Arvostamme kipinää ja uusia näkökulmia, joita nuoret ihmiset tuovat työyhteisöömme. Matalahierarkkisena organisaationa toivomme, että harjoittelijamme pysyvät uteliaina, jatkavat opettamistamme sekä haastavat meitä ajattelemaan eri tavoin.

Horisontin laajentamista 

Markus Meiner, 22, aloitti harjoittelunsa toukokuussa mekaanikkona, mutta piirtää nyt Keilan tehtaamme pohjasuunnitelmaa. Hän ajaa mielellään 40 minuuttia töihin, koska siellä pääsee näkemään, miten oikea maailma toimii. 

“Koulussa oppimisolosuhteet ovat täydelliset. On ollut todella silmiä avaavaa nähdä, miten tehdas toimii todellisuudessa ja kuinka tuotteet toimitetaan asiakkaille.”

Tehtaillamme on mahdollista päästä tutustumaan sekä tuotantolinjoihin että tukitoimiin. Tekniikka, tuotanto, hankinta, hallinta, viestintä ja asiakaspalvelu ovat vain muutamia paikkoja, joissa voimme järjestää harjoitteluja.

“Onneksi olemme pieni yritys. Jos harjoittelija on utelias, hän voi hyppiä alueelta toiselle”, toteaa Helen Neeve, henkilöstöhallintomme päällikkö.

Jos harjoittelija haluaa oppia tuotannonohjausta, hän voi varjostaa tuotantopäälliköitä, tiimi- ja vuoropäälliköitä sekä tehdastyöntekijöitä.

Ja jos hän haluaa myös nähdä, millaista henkilöstöhallinta on, voimme järjestää sen helposti.

 

Hae harjoittelupaikkaa täältä!