Skip to main content
Logo print

Erikoistoivein räätälöidyt lattiarasiat ja kilometrien edestä kosketinkiskoa Helsinki-Vantaalle | Legrand Finland

Erikoistoivein räätälöidyt lattiarasiat ja kilometrien edestä kosketinkiskoa Helsinki-Vantaalle

Referenssit 11/01/2021

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on käynnissä sen historian suurin laajennushanke. Lentoasema laajenee ja tulevaisuudessa Helsinki-Vantaa on valmis palvelemaan jopa 30 miljoonaa matkustajaa.


Helsinki-Vantaan lentoasemalla on käynnissä sen historian suurin laajennushanke. Lentoasema laajenee ja tulevaisuudessa Helsinki-Vantaa on valmis palvelemaan jopa 30 miljoonaa matkustajaa. Ensto on mukana lentoaseman länsisiiven sähköistyksessä toimittaen mittavan määrän räätälöityjä lattiarasioita ja yli kilometrin verran kosketinkiskoa erikoisvärillä. Kohteen sähköurakoinnista vastasi Quattroservices Oy.

Tulevaisuuden lentoasema rakentuu Finavian kehityshankkeessa vuoteen 2023 mennessä. Lentoasema laajenee useaan suuntaan ja uuden upean sisäänkäynnin maamerkiksi nousee vaikuttava puinen katto Tapio Wirkkalan hengessä. Terminaali 2:n laajentamiseen tähtäävän suunnittelukilpailun voittajaksi valittiin suomalaisen Arkkitehtitoimisto ALA Oy:n ehdotus City Hall. Helsinki-Vantaa on merkittävä eurooppalainen lentoliikenteen solmukohta ja lentoaseman arkkitehtuuri on mieleenpainuvaa ja avaraa. Merkittävässä Finavian miljardin euron kehitysohjelmassa lentoasema laajenee one roof -konseptin mukaisesti, jolloin kaikki lentoaseman palvelut löytyvät jatkossa saman katon alta. Terminaali laajenee vaiheittain ja sen pinta-ala kasvaa jopa 45 %, ollen 2020-luvun alussa yli 250 000 m². Ensto on mukana lentoaseman non-Schengen-alueella sijaitsevan länsisiiven laajennuksessa ja toimitti kohteeseen mittavan määrän räätälöityjä lattiarasioita ja yli kilometrin verran kosketinkiskoa erikoisvärissä. Enston puolesta lentokentän mittavan projektin aloittanut Hannu Teinilä oli mukana jo suunnitteluvaiheesta lähtien. Hänen jäädessään eläkkeelle aluemyyntipäällikkö Jarkko Jansa jatkoi merkittävän projektin toteutuksen loppuun. 

Kotimaisuus ja erikoisosaaminen esillä lentokentällä

Lentokentän länsisiiven lattian alla kulkee valtava määrä kaapeleita. Lattiarasioiden kannet ja lattiarasiat mitoitettiin asiakkaan tarpeisiin sopivaksi. - On todella hienoa saada kotimaiset suomessa valmistetut tuotteet lentokentälle. Lattiarasioiden kannet personoitiin suunnittelijan erikoistoiveiden mukaan ja lattiarasioihin mitoitettiin reilusti tilaa kaapeleille kulkea. Kosketinkiskot pulverimaalattiin viimeisen päälle arkkitehdin toivomaan erikoisväriin sävytettynä, Jansa hehkuttaa. 

Lentokentän länsisiiven sähköurakoinnista vastasi Quattroservices Oy . - Syksyllä 2019 valmistuneen  länsisiiven toimittajaksi Ensto valikoitui monestakin syystä, kokonaistarjous oli sekä toimituksellisesti että taloudellisesti järkevin paketti ja pitkäaikainen asiakassuhde sekä kokemus tuotteista vaikuttivat valintaan, Quattroservices Oy:n projektipäällikkö Jani Aunola kertoo. 

Erikoismitoitetut lattiarasiat palvelevat lentokentällä vuosia

Aunola kertoo tutustuneensa Enston valaisimiin jo 20 vuotta sitten ja yhteistyön käynnistyneen siitä alkaen. - Enston valaisimet tulivat tutuiksi ensin ja sittemmin johtotiet kun Ensto osti Elwian. Lentokentän erikoismitoitettuihin lattiarasiaratkaisuihin Aunola on tyytyväinen:

- Enstolla on hyvin muuntojoustavaa, miten he pystyvät toteuttamaan ja toimittamaan lattiarasiaratkaisuja. Lentokentältä tullut palaute lattiarasioiden käytettävyydestä on ollut hyvää, vastaanottotiskien lattiarasiat ovat osoittautuneet heille toimivaksi ratkaisuksi. Lisäksi valtaosa Enston tuotteista on saatavilla nopealla toimituksella heti varastosta. Myös asentajat tykkäävät, koska tuotteet ovat laadukkaita ja hyviä asentaa, Aunola toteaa.

- Monipuolinen Enston erikoisosaaminen pääsee lentokentällä hyvin esiin, tuotteemme on räätälöity asiakkaan tarpeisiin sopivaksi. Kotimainen tuotantomme on tässä todella eduksi, kommunikointi tehtaan kanssa on nopeaa ja lähellä tehdyt laadukkaat tuotteet saadaan sukkelasti asiakkaalle. Tuotteiden elinkaari on pitkä ja kattavan valikoiman lisäksi meiltä löytyy tarjota laadukkaat ratkaisut mittakuvineen joustavasti asiakkaalle, Jansa kertoo.

- Asiointi Enston kanssa on ollut helppoa. Vaikka valtaosa tuotteista tulee toki tukkurin kautta, niin vähänkään erikoisemmat ratkaisut ja projektikauppa ovat sujuneet saumattomasti Enston kanssa. Olen tyytyväinen kuluneen syksyyn projektiin ja näen yhteistyölle jatkoa, sillä lentokentän projektit työllistävät vielä ainakin seuraavat 3 vuotta eteenpäin, Aunola toteaa. 

 

Tilaaja Finavia
Sähköurakointi Quattroservices Oy
Suunnittelu Granlund
Johtotiejärjestelmät Ensto

Tutustu Johtotiejärjestelmiin 

Lisätietoja Helsinki-Vantaan laajennuksesta