Skip to main content
Logo print

Ensto Building Systemsin uusi valmistava tehdas valmistui | Legrand Finland

Ensto Building Systemsin uusi valmistava tehdas valmistui

Yritysuutiset 22/02/2022

Älykkäitä sähköistysratkaisuja valmistavan Ensto Building Systemsin uusi tehdas on valmistunut Keilan teollisuuspuistoon.


Älykkäitä sähköistysratkaisuja valmistavan Ensto Building Systemsin uusi tehdas on valmistunut Keilan teollisuuspuistoon. Uuden tehtaan rakentaminen kaksinkertaistaa yhtiön tehdaspinta-alan, ja tehtaan toiminta jatkuu nyt 8 200 neliömetrin tuotantoyksikössä. Yli kolme miljoonaa euroa maksaneen tehtaan rakentamisesta vastasi Harju KEK.


Ensto Building Systemsin Keilan tehtaan johtaja Nadežda Dementjeva kertoo yrityksen tarvinneen lisää tilaa kasvustrategiansa toteuttamiseksi. ”Sähkölaitteiden ja sähköistysratkaisujen kysyntä on kasvanut merkittävästi. Viime vuoteen verrattuna pelkästään sähköautojen laturien kysyntä on kasvanut 35 %, ja se tulee todennäköisesti kasvamaan edelleen. Kuluneen vuoden aikana tehtaan henkilöstömäärä on kasvanut 50 henkilöllä, ja tarvitsemme vielä 30 uutta työntekijää. Uuden tehtaan ansiosta kaikki Keilan tehtaan tuotantoyksiköt voidaan koota saman katon alle. Se luo tuotanto-olosuhteet, joissa meillä on hyvät kehitysnäkymät – tämä on meille uuden aikakauden alku.”


Ensto Building Systemsin Keilan tehtaalla on nyt uusi rakennus mukaan luettuna yhteensä 8 200 neliömetriä lattiapinta-alaa. Tehtaalla tulee työskentelemään 220 henkilöä, ja sinne keskitetään sähköautojen latauspisteiden, älykkäiden sähköpattereiden ja erilaisten sähkötarvikkeiden tuotantoyksiköt. Tehtaan vastavalmistuneessa osassa valmistetaan tulevaisuudessa sähköautojen latureita, minkä lisäksi tiloissa varastoidaan komponentteja. Dementjeva kertoo komponenttivarastojen osuuden kasvaneen merkittävästi koronaviruskriisin vuoksi. Yritysten on nyt ennakoitava toimintaansa pitkällä aikavälillä ja varmistettava riittävän suuren komponenttivaraston saatavuus.


Harju KEK:n johtajan Janek Lehtmetsan mukaan Ensto Building Systemsin tekemä kehitystyö Keilassa on paikallisen toimintaympäristön kannalta erittäin tärkeää. ”Tällaisten yritysten usko ja halu investoida todistaa, että yrittäjillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä ja kasvaa Keilan teollisuuspuistossa. Houkutteleva liiketoimintaympäristö sekä yhteisön tuki ja työvoiman saatavuus ovat välttämättömiä suurille investoinneille.” Keilan teollisuuspuiston 52 hehtaarin alueella toimii tällä hetkellä yli 100 yritystä. Suurimmat niistä ovat Harju Elekter, Ensto Building Systems, Glamox ja Prysmian Group.

Keilan tehdas ja sähköauton latauslaitteet

Työskentelyä Keilan tehtaassa

Keilan tehdas ja sähkölämmitys