Skip to main content
Logo print

Ensto Building Systemsille uusi omistaja Legrandista | Legrand Finland

Ensto Building Systemsille uusi omistaja Legrandista

Yritysuutiset 03/08/2021

Läsnäolo ja tarjonta vahvistuu kaikilla markkina- ja tuotealueilla.


Kansainvälinen sähköistyksen ja digitaalisten rakennusten infrastruktuurialan asiantuntija Legrand on ostanut Ensto Building Systems (EBS) -liiketoiminnan, mikä vahvistaa EBS:n tarjontaa kaikilla markkina- ja tuotealueilla.

Mahdollistaakseen Ensto Building Systemsin kasvun ja liiketoiminnan kehittymisen tulevaisuudessa, Enston omistajat ovat tehneet strategisen päätöksen myydä Ensto Building Systems (EBS) -liiketoiminnan Legrandille, joka on kansainvälisesti merkittävä toimija sähköistyksen ja rakennusten digitaalisten infrastruktuurien alalla.

Ensto Building Systemsin toimitusjohtaja Jukka Tiitu näkee kaupan luonnollisena jatkona Ensto Building Systemsin kehittämiselle. "Yrityskauppa tukee täydellisesti Ensto Building Systemsin strategiaa tulla alallaan johtavaksi asiantuntijaksi Pohjoismaissa ja valituilla niche-markkinoilla." Tiitu sanoo ja jatkaa: "Legrandista saamme sitoutuneen omistajan, jolla on kokemusta EBS:n kaltaisten yritysten kehittämisestä, mikä mahdollistaa kaikkien seitsemän tuotealueemme kehittämisen entistä paremmin."

Omistautuminen asiakkaille ja tuotteiden huippuosaaminen jatkuu suuremmilla resursseilla

Yrityskaupan myötä Ensto Building Systemsillä on enemmän resursseja tukea omistautuneita tiimejä ja tuotekehitystä. “Uuden omistajan kanssa päivittäinen toimintamme pysyy kuitenkin samana ja toimimme jatkossakin Ensto-brändillä. Asiakkaitamme palvelevat samat omistautuneet tiimit kuin ennenkin. Jatkamme seitsemän tuotealueemme kehittämistä niiden vahvuuksien mukaisesti. Toisin sanoen yritysnimet ovat samat, yhteyshenkilöt ovat samat ja jatkamme tutuilla Ensto-tuotteilla myös tästä eteenpäin.” Tiitu kertoo.

”Yrityskauppa on tietysti iso muutos koko Enstolle, mutta Ensto Building Systemsin osalta näen vain myönteisiä asioita: tarkemman fokusoitumisen ja mahdollisuudet palvella asiakkaitamme entistä paremmin, leveämmät hartiat tarjoamamme kehittämiseen, ja tilaisuuden tarjota uusia kasvumahdollisuuksia niin asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme kuin työntekijöillemmekin.” Tiitu jatkaa.

Enston ja Legrandin välinen kauppa on allekirjoitettu 16.7.2021. Kaupan toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksynnän. Osana yrityskauppaa Ensto ja Legrand ovat solmineet lisenssisopimuksen Ensto-tavaramerkin käytöstä Ensto Building Systems -liiketoiminnan yhteydessä.

“Me Ensto Building Systemsillä olemme todella innoissamme tästä yrityskaupasta ja niistä hyödyistä, joita kauppa tuo asiakkaillemme ja kumppaneillemme. Näemme tämän jännittävänä osana Ensto Building Systemin kasvutarinaa.” Tiitu toteaa.