Skip to main content
Logo print

Ensto Building Systems -yrityskauppa on saatu päätökseen | Legrand Finland

Ensto Building Systems -yrityskauppa on saatu päätökseen

Yritysuutiset 04/11/2021

Ensto on myynyt Ensto Building Systems -liiketoiminnan Legrandille, ja nyt yrityskauppa on saatu virallisesti päätökseen.


Ensto on myynyt Ensto Building Systems -liiketoiminnan Legrandille, ja nyt yrityskauppa on saatu virallisesti päätökseen. Kauppa on osa Enston uudistettua strategiaa, jossa se keskittyy jatkossa sähkönjakeluliiketoimintaan.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että yrityskauppa on saatu päätökseen ja voimme nyt keskittyä täysin sähkönjakeluliiketoimintaan tavoitteenamme tulla kansainvälisesti johtavaksi asiantuntijaksi sähköverkkoyhtiöille valituilla segmenteillä. Uskomme, että fokusoituneemmalla strategialla pystymme paremmin palvelemaan sähköverkkoasiakkaitamme niin asiantuntijuutemme kuin älykkäiden ratkaisujemme avulla, joiden ytimessä ovat vastuullisuus ja älykäs teknologia”, sanoo Ensto-konsernin toimitusjohtaja Hannu Keinänen.

Kauppa saatiin päätökseen viranomaisten hyväksynnällä.

”Asiakkaamme, yhteistyökumppanimme ja työntekijämme ovat olleet todella innoissaan Ensto Building Systemsin seuraavasta vaiheesta. Koska kauppa on nyt saatu päätökseen, voimme jatkaa tuotevalikoimamme ja palveluidemme kehittämistä entistä pidemmälle kaikilla seitsemällä tuotealueellamme yhdessä Legrandin ja sitoutuneen tiimimme kanssa”, toteaa Ensto Building Systemsin toimitusjohtaja Jukka Tiitu.

Yrityskaupan jälkeen Ensto toimii 17 maassa sähkönjakeluliiketoiminnallaan ja työllistää noin 850 henkilöä. Ensto Invest Oy on jatkossakin Ensto Oy:n omistaja ja Miettisen perheyrityksen Family Office.

 

Ensto lyhyesti

Yli 60 vuoden ajan kasvuhakuinen ja kansainvälinen perheyritys Ensto on omistautunut sähkölle pitkäjänteisesti ja ihmisläheisesti. Tarjoamme älykkäitä ja luotettavia sähköistysratkaisuja sekä asiantuntemusta sähköverkkoyhtiöille, ja autamme niitä menestymään ja rakentamaan kestävämpää huomista.

Ensto työllistää yhteensä 850 työntekijää 17 maassa Euroopassa ja Aasiassa. Meitä kaikkia yhdistää yhteinen tavoite: haluamme tehdä elämästä parempaa sähkön avulla. Vastuullisesti.
 

Ensto Building Systems lyhyesti

Ensto Building Systems toimii seitsemällä tuotealueella, jotka ovat: valaistus, teollisuuden sähköistys, johtotiejärjestelmät, kiinteistön sähköistys, laivateollisuus, sähköistysjärjestelmät ja sähköauton lataus. Ensto Building Systems on juuriltaan suomalainen teknologiayhtiö, joka yli 60 vuoden kokemuksella panostaa helppoon, turvalliseen ja kestävään elämiseen. Tänä päivänä Ensto Building Systems on osa Legrand-konsernia.
 

Legrand lyhyesti

Legrand on sähköisten ja digitaalisten rakennusinfrastruktuurien globaali asiantuntija. Se tarjoaa kattavan valikoiman huipputason ratkaisuja liike-, asuin- ja teollisuuskiinteistöjen tarpeisiin. Konserni hyödyntää toiminnassaan teknologisia ja yhteiskunnallisia trendejä, jotka vaikuttavat rakennuksiin pysyvästi. Tavoitteena on parantaa ihmisten elämänlaatua muokkaamalla tiloja, joissa he asuvat, työskentelevät ja tapaavat toisiaan. Tähän pyritään yksinkertaisten, innovatiivisten ja kestävien sähköisten ja digitaalisten infrastruktuurien sekä niihin liittyvien ratkaisujen avulla. Legrand hyödyntää kannattavan ja kestävän kasvun strategiansa toteuttamisessa kaikki tiimit ja sidosryhmät osallistavaa lähestymistapaa. Strategian mukaan kasvu perustuu yritysostoihin ja innovaatioihin sekä valikoiman jatkuvaan kehittämiseen esimerkiksi Eliotiin* liitetyillä korkean lisäarvon tuotteilla. Vuonna 2020 Legrandin myynti oli 6,1 miljardia euroa. Yritys on noteerattu Pariisin Euronext-pörssissä, ja se on CAC 40- ja CAC 40 ESG -indeksien komponentti (koodi ISIN FR0010307819).

www.legrandgroup.com