Skip to main content
Logo print

Case: Porin SAMK-kampus | Legrand Finland

Case: Porin SAMK-kampus

Referenssit 24/05/2018

Sähkönkäyttöä helpottavat ratkaisut hankittiin Enstolta!


Aivan Porin keskustaan valmistui toukokuussa 2017 Satakunnan ammattikorkeakoulun uusi 19 200 m² kokoinen 3500 opiskelijan kampuskiinteistö, jossa opetus alkaa syksyllä 2017. Uudessa kiinteistössä on huomioitu vahvasti loppukäyttäjien tarpeet ATK-verkkojen ja sähkönjakelun suunnittelussa ja toteutuksessa. Tästä hyvänä esimerkkinä Enston toimittamat alumiiniset MP-pistorasiapylväät.

Kampuksen ATK-verkoista, palvelinsalista ja loppukäyttäjien sähkönjakelusta on vastannut SAMK:n järjestelmäasiantuntija Sami Peltomäki. Hän kertoo, että kohteessa käyttettävien pistorasiapylväiden valintaan vaikuttivat monipuolisen valikoiman, korkean laadun ja nopeiden toimitusaikojen lisäksi ennen kaikkea tuotteiden erinomainen räätälöitävyys kohteen erityistarpeisiin.

- Enston toimittamat MP-pistorasiapylväät ovat olleet loistavia. Etsimme laadukasta ja kestävää ratkaisua, hankimme useita erityyppisiä pistorasiapylväitä ja saimme juuri sellaisia kuin eri kohteisiin halusimmekin. Esittämämme erityistarpeet on kaikki huomioitu esimerkillisesti, Peltomäki kiittelee.

- Enston tuotteet eivät olleet minulle aiemmin tuttuja. Kerroimme Jyväskylän messuilla useille toimittajille mahdollisuudesta tulla esittelemään tuotteitaan tarkemmin. Enston aluemyyntipäällikkö Hannu Teinilä oli ainoa, joka tarttui haasteeseen, otti yhteyttä ja tuli paikanpäälle esittelykäynnille. Hankinnan puitesopimuksessa meillä oli tarjolla jälleenmyyjän kautta myös kilpailevien toimittajien vaihtoehtoja, joihin myös tutustuttiin.

- Enston toimittamat MP-pistorasiapylväät osoittautuivat parhaiten muokattaviksi ja kyllä myyntiedustajan esittelyllä oli myös suuri vaikutus asiassa. Eikä se jäänyt vain esittelykäyntiin, vaan edustaja on käynyt useita kertoja paikanpäällä työmaalla ja hän järjesti meille esittelytuotteet testikäyttöönkin. Olemme saaneet Enstolta aivan huippuluokan palvelua, kehuu Peltomäki.

Pistorasiapylväiden asennukset SAMK suoritti pääasiassa itse ja asennuksissa käytettiin omia insinööriopiskelijoita apuna. Sami Peltomäki uskoo, että Enston tuotteita tullaan käyttämään SAMK:n kohteissa jatkossakin, esimerkkinä vaikkapa johtokanavat. Hän vinkkaa jättämään pistorasiapylväät ja muun siirrettävän sähkönjakelun pois rakennusurakasta, koska silloin tilojen loppukäyttäjä saa itse räätälöityä omaan tarpeeseensa sopivan sähkönjakelun, mikä on tärkeää esimerkiksi luokkahuoneissa. 

Kuvat: Heidi Kossi
SAMK kampus

Kampuksen luokkahuone

Pistorasiapylväs

Pistorasiapylväät

SAMK