Skip to main content
Logo print

Älykäs sähköautonlataus taloyhtiössä helpottaa arkea | Legrand Finland

Älykäs sähköautonlataus taloyhtiössä helpottaa arkea

Referenssit 19/11/2020

Satu Lehtosen asuttamaan rivitaloyhtiöön Lahdessa asennettiin useita Ensto One -sähköauton latauslaitteita


Satu Lehtosen asuttamaan rivitaloyhtiöön Lahdessa asennettiin useita Ensto One -sähköauton latauslaitteita. Taloyhtiöön valittiin älykäs kokonaisratkaisu, Ensto One -sähköauton latauslaitteet EV Manager taustajärjestelmällä. Taloyhtiöille suunnattu ratkaisu pitää sisällään tärkeitä toiminnallisuuksia, kuten latauslaitteiden ja -käyttäjien hallinnan sekä käyttäjäkohtaisten kulutustietojen raportoinnin - helposti ja tehokkaasti. 

Lahden Karistoon 2019 valmistuneeseen rivitaloyhtiöön valittiin sähköautonlatausratkaisu Enstolta.
- Latauslaitehankinta eteni taloyhtiössä ladattavien hybriautojen määrän kasvaessa, keväällä taloyhtiössä oli kaksi hybridiautoa ja syksyllä niitä oli jo 4, kertoo taloyhtiön asukas Satu Lehtonen.

- Hankin ladattavan hybridin maaliskuussa ja olen ollut tyytyväinen. Päivittäinen työmatkani on yhteen suuntaan 30 kilometriä, joten ajokilometrejä kertyy ja kokemukset lataamisesta ovat olleet positiivisia. Edulliset kustannukset, latauksen helppous ja nopeus tulevat ensimmäisinä mieleen. Kaikki on ollut toimintavarmaa ja lataaminen tosi helppoa. Kun tulen töistä kotiin, piuha on kiinteästi valmiina, sen kun kiinnitän vain pistokkeen autoon ja lataaminen alkaa.

- Taustajärjestelmä EV Manager on helppo ottaa käyttöön, jos on yhtään käyttänyt tietokoneohjelmia. Taloyhtiössämme käytämme EV Manageria latauslaitteiden statuksen ja sähkönkulutuksen seurantaan, laitekohtaiset kulutustiedot saadaan sitä kautta. Seuraava askel on ottaa myös laskutus käyttöön EV Managerilla. Tämä on uusi asia meidän taloyhtiössä ja etenemme asia kerrallaan, Lehtonen toteaa.

Hallinnoi taloyhtiön latauslaitteita kätevästi EV Managerilla: 

  • Täydellisesti yhteensopiva Enston sähköauton latauslaitteiden kanssa 
  • Latauslaitteiden tila ja kulutus nähtävissä yhdellä silmäyksellä
  • Lisää uusia ja hallinnoi olemassa olevia latauslaitteita ja -käyttäjiä tehokkaasti
  • Ensto One -latauslaitteen MID-mittari, mahdollistaa laskutuksen kWh-pohjaisesti
  • Käyttäjäkohtaiset kulutusraportit ja pdf-laskut suoraan latauskäyttäjän sähköpostiin 
  • Valmius käyttäjän RFID-tunnistamiseen

Rakennuttaja Jarno Virtanen

Rakennuttaja ennakoi sähköautonlatauksen suosiota

Karisto on viihtyisä pientalovaltainen kaupunginosa Lahdessa, jota puukaupunkikyläksikin kutsutaan. Moderni alue Lahdessa kehittyy ja laajenee. Rivitaloyhtiön rakennuttaja Hämeen Kiinteistökehitys Oy on rakentamassa lisää taloyhtiöitä Kariston alueelle, missä myös Satu Lehtonen perheineen asuu. Rakennuttaja miettii latauslaitteiden hankkimista myös tuleviin taloyhtiöihin:
- Kun rivitaloyhtiö oli kolme vuotta sitten suunnittelupöydällä, ennakoimme ladattavien autojen suosion kasvua. Taloyhtiön sähkösuunnitelmaan lisättiin sähköauton latausmahdollisuus, tätä suosittelivat silloin sekä suunnittelija että asentaja. Kyse ei ollut monen kympin investoinnista siinä vaiheessa. Nyt sähköauton latauksen tullessa ajankohtaiseksi kohteessa ei tarvinnut tehdä erillistä kaivuutyötä, rakennuttaja Jarno Virtanen Hämeen Kiinteistökehitys Oy:stä kertoo.

- Pidän tärkeänä että hyviä ratkaisuja lataukseen löytyy ja hinnat asettuvat kohdilleen mitä yleisempää latauksesta tulee. Sähköauton latauspisteet nostavat kiinteistön arvoa ja valmis latausratkaisu helpottaa varmasti myöskin myyntiä, Virtanen toteaa.

Hanki sähköauton latauslaite ja asennus omakotitaloosi helposti!

Enston sähköauton latausratkaisujen valtuutetulta jälleenmyyjältä saat laitteen lisäksi kartoituksen, asennuksen, käyttöönoton ja huollon, ota yhteyttä.

Latauspaikka taloyhtiössä